Колаборація В. Кондратенко та С. Софронова.

Наше знайомство почалося в далекому 2015 році, коли я вперше звернув увагу на роботи Сергія Софронова в мережі Інтернет. Це був не просто годинник, а справжній витвір мистецтва. Особливо я запам’ятав корпус із золота 18 карат, вигравіруваний вручну, призначений для механізму хвилинного репетира Patek Philippe. Гармонійне поєднання найдрібніших деталей рослинного орнаменту з геометричними лініями у виконанні Сергія було вражаючим. Не випадково його робота залишила неймовірне враження на мене, зануривши у світ мистецтва і розкоші.

На той час я вже експериментував з екзотичними видами шкіри і робив перші кроки у створенні годинникових ремінців з їх використанням. Ці дослідження відкрили для мене нові горизонти та надихнули на ідею співпраці з майстром ювелірної справи.

Ми провели багато часу, обговорюючи різні концепції та ідеї, аж поки нарешті не дійшли до єдиного рішення щодо створення нашого першого спільного проєкту.

Цей проєкт став своєрідним симбіозом наших творчих натхнень і професійних навичок. Ми прагнули створити щось унікальне, що об’єднало б у собі наші творчі потенціали.

Після численних експериментів з матеріалами і формами нам вдалося виробити концепцію, яка не тільки виражала наше бачення краси та елегантності, а й була практичним і функціональним предметом розкоші.
На основі старовинного годинникового механізму Patek Philippe ми створили годинник з корпусом зі срібла, виконаним у техніці ручного гравіювання з чорнінням. На всій поверхні корпусу було вигравірувано текстуру крокодила, що надає годинниковому корпусу особливого шарму і витонченості. Ремінець і циферблат цього годинника було виготовлено з використанням натуральної шкіри крокодила, що додало вишуканості та елегантності цьому проєкту.

Остаточний результат нашої співпраці перевершив усі наші очікування. Це був не просто годинник, а справжній витвір мистецтва, здатний викликати захват у поціновувачів розкоші та витонченості. Перший спільний проєкт став символом нашого творчого союзу і відкрив двері для подальших спільних експериментів і досягнень.

Версія цієї статті англійською мовою «Collaboration V. Kondratenko and S. Sofronov».

Добавить комментарий